2006-10-03

Katman2

Ma delelott atkoltoztem egy olcsobb, de sokkal kellemesebb szallodaba. A tetoteraszrol lathato a tegnapi Majom-sztupa (majmos kepek nem lettek jok, de vannak), illetve, hogy dicseretes modon elterjedt (a kornyeken legalabbis) a napenergias vizmelegitok es napkollektorok hasznalata (fekete hordok es tablak a tetokon):

A koltozes es a helyi utazasi irodammal valo egyeztetes utan felkerekedtem a Durbar Square iranyaba. Lenyugozo latvany, vagy 30 kisebb-nagyobb templom, szentely, sztupa stb. egy nagy rakason, a XV. szazaditol a hippik altal epitettig:




(Vagy a D70s kijelzojenek rossz nagyon a gammaja, vagy nagyon durva telitett csucsfeny volt, de allandoan az volt az erzesem, hogy tulexponalok, aztan persze alul, de egy itt talalt MS Photo Editorral mentettem ami mentheto volt.)

Voltak meg mas terveim is mas sztupak felkeresesevel kapcs., de a D. sq. kornyeken boklaszva elegem lett. Nem birtam tovabb elviselni az egyre erosodo urulekszagot es a mindenhol halmokban rohado szemet szagat, latvanyat, a masodpercenkent ramdudalo, aztan ramronto taxikat es autokat. Amugy is szarul aludtam az ejjel, tobbszor is arra ebredtem, hogy valami nagy nekicsapodik az ablakomnak es be akar jonni. Aztan kiderult, hogy a parkanyon lako galambokra jott ra valami specialis helyi dili, mindegy, elegem lett, a Thamelbe hazafele menet vettem egy kisuveg nepali viszkit, persze szigoruan rendszeres gyomorfertotlenites celjabol.


Este a trekkinges fickok irodajaban (ahol is elsutottek a kotelezo "Hungary? I'm hungry, ha ha ha!" viccet) bemutattak a guide-omnak (szegyellem, nem emlekszem rendesen a nevere, a papirom meg nincs itt). Holnap reggel 6-kor buszra szallunk es elhanykolodunk (remelem nem szo szerint) a Langtang Himal iranyaba.

Folyt. kov. okt. 15 korul...

1 comment:

simbabu said...

Timbuktu! Hisztogramm! Bracketing! NEF! (A monitornak ugyanúgy nem szabad hinni, mint a display-nek.) Egyébként meg jók ezek. Timbuktu!