2006-08-21

aug. huszadika

...akkor ezt most kiraknám rá:

(tök jó, hogy a 6MP-es képből ezt ki lehetett vágni, az eredetinek ez egy 100%-os részlete. Monitorra teljesen elég. Mondjuk lehet, hogy kicsit jobban is lehetett volna vágni.
PS-ban próbáltam baszakondi vele, lehet h. az élesítést kicsit túlzásba vittem. Próbáltam a színekkel is vacakolni, de csak rosszabb lett, úgyhogy hagytam.)

3 comments:

simbabu said...

Ujjé. Álat.
(Szerintem egyszerűen nem kell a színekkel vacakolni: fekete fehérben a zaj sem olyan zavaró... Nem lehet kicsit nagyobbat vágni, hogy ne legyen ennyire szétesős?)

enlennek said...

Igazából nem volt ez zajos, viszont elég életlen. A 2x végrahajtott PS sharpen tette ilyen szemcséssé szerintem. Egyszer az egész képen, másodszorra csak a kissrác feje körül kijelölt téglalapon alkalmaztam.
Azt akartam elérni, hogy a szemed egyből az arcára essen, hogy rögtön ez havja magára a figyelmed.

Hogy érted, hogy szétesős?

A vágással nagyon sokat vacakoltam, és szerintem így a leghatásosabb. De kíváncsi lennék, te mit hoznál ki belőle, fel fogom tenni az erdetit, ha gondolod megpróbálkozhatsz vele.

Fekete-fehér: kipróbáltam én is, a PS-ban átalakítottam gray-re, de nem tetszett az eredmény, ugyanolyan jellegetelen lett, mint a színes színei. Hogy kellene rendes tónusú ff képet csinálni?...

Talán ha életemben 2. alkalommal is elindítom a PS-t, majd rájövök...

id said...

Ehhez egyáltalán nem tudok hozzászólni, de hajrá blog, majd felteszlek linknek!