2006-08-28

börzsöny

...akkor biztos nem raknám ki ezeket a se nem rossz, se nem jó képeket, ráadásul nagyrészt utószerkesztés nélkül:

(ahol nem az expozíció rossz, ott az élesség--talán nem is úgy globálisan, hanem hogy nincs meg az a bizonyos highlight--vagy rossz a kompozíció. Utóbbin néha vágással lehet segíteni (na, melyik volt az?), de rettentő macerás, nekem, még. Bár azt hiszem, sokat tanulok belőle a komponálásról, ami (ugye) rámfér.
A másik dilemma, hogy mit hagyjak ki. Még mindig erősebb bennem a vágy, hogy amennyit csak lehet, megmutassak abból, amit láttam és éreztem, mint hogy csak a legsikerültebb képeket, amelyek viszont így egy csonka történetet mondanak el. (Bár miért is kéne az én emlékeimet mindenáron beleerőltetni? Úgyis reménytelen, nem? De akkor mi a mű, csak úgy önmagában?) Persze, ha tudnék fotózni. De akkor lenne blogom is.)

2006-08-21

aug. huszadika

...akkor ezt most kiraknám rá:

(tök jó, hogy a 6MP-es képből ezt ki lehetett vágni, az eredetinek ez egy 100%-os részlete. Monitorra teljesen elég. Mondjuk lehet, hogy kicsit jobban is lehetett volna vágni.
PS-ban próbáltam baszakondi vele, lehet h. az élesítést kicsit túlzásba vittem. Próbáltam a színekkel is vacakolni, de csak rosszabb lett, úgyhogy hagytam.)